HUYS 03; Bouwval gezocht…

Begin januari hebben wij de sleutel gekregen van ons nieuwe project. Al enige tijd waren wij op zoek naar het perfecte pand, en zie hier…. gevonden! Een fantastische vrijstaande villa uit 1961 in het hart van haren.

Een huis dat is ontworpen door Architectenbureau Klein uit Groningen in opdracht van de familie Hartog uit het westen van het land. Nu, na ruim 56 jaar zijn wij de trotse eigenaar van het pand.

In al die jaren is er nauwelijks iets aangepast of veranderd in het huis. Dit geeft ons nu de mogelijkheid om het volledig naar eigen inzicht in te delen en naar de huidige tijd te trekken.

cropped-img_0412.jpg

HUYS 03

Momenteel wordt het pand volledig gestript. De bovenverdieping is helemaal kaal en klaar voor een compleet nieuwe indeling.

 

Het is boven nu een grote kale ruimte en zou zich fantastisch lenen voor een loft. Echter, de doelgroep vraagt om meerdere slaapkamers. Op de verdieping zal een badkamer met bad en douche komen en nog een natte ruimte met douche en toilet. Tevens wordt er een tweede toilet gecreëerd. Verder komen er 4 slaapvertrekken, 1 Walk-in-closet en ruimte voor wasmachine en -droger.

Dit alles zal gerealiseerd worden zonder tekort te doen aan het ruimtegevoel in de hal, overloop en kamers op de verdieping. Door de verlaagde plafonds te verwijderen en het dak te isoleren vanaf de buitenkant, kan er extra hoogte gecreëerd worden in de verschillende vertrekken.

 

De definitieve indeling van de bovenverdieping is nu klaar. Voor mij is het hierbij altijd van belang dat de ‘lopen’ goed zijn. Dat wil zeggen; de verschillende ruimtes in logische volgorde liggen en makkelijk te bereiken zijn. Hier gaat natuurlijk enig denkwerk aan vooraf. Regelmatig loop ik over de bovenverdieping om de lichtinval, zonnestand en energie te voelen die nodig is voor een prettige indeling.

Natuurlijk is er altijd een extra uitdaging. In dit geval zijn dat de twee dragende muren voor het dak. Een vast gegeven… Om binnen budget te blijven, gaan we deze niet verwijderen of verplaatsen. Wel gaan we de doorgangen verbreden en een doorgang toevoegen voor een Walk-in-closet.

Voor de bredere en nieuwe doorgang(en) moeten er lateien geplaatst worden. Dit gaat met met de nodige precisie; het dak moet tenslotte niet doorbuigen… Ook wordt de bestaande muur een stuk doorgetrokken zodat de doorgang uiteindelijk op de juiste plaats komt.

Er wordt hard gewerkt maar er is altijd ruimte voor humor!

Zodra ik de definitieve tekening voor de begane grond ook klaar heb kunnen we beginnen met de volgende stap(pen)…

Wordt vervolgd…

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s