HUYS 03; Bouwval gezocht…

Begin januari hebben wij de sleutel gekregen van ons nieuwe project. Al enige tijd waren wij op zoek naar het perfecte pand, en zie hier…. gevonden! Een fantastische vrijstaande villa uit 1961 in het hart van haren.

Een huis dat is ontworpen door Architectenbureau Klein uit Groningen in opdracht van de familie Hartog uit het westen van het land. Nu, na ruim 56 jaar zijn wij de trotse eigenaar van het pand.

In al die jaren is er nauwelijks iets aangepast of veranderd in het huis. Dit geeft ons nu de mogelijkheid om het volledig naar eigen inzicht in te delen en naar de huidige tijd te trekken.

cropped-img_0412.jpg

HUYS 03

Momenteel wordt het pand volledig gestript. De bovenverdieping is helemaal kaal en klaar voor een compleet nieuwe indeling.

 

Het is boven nu een grote kale ruimte en zou zich fantastisch lenen voor een loft. Echter, de doelgroep vraagt om meerdere slaapkamers. Op de verdieping zal een badkamer met bad en douche komen en nog een natte ruimte met douche en toilet. Tevens wordt er een tweede toilet gecre√ęerd. Verder komen er 4 slaapvertrekken, 1 Walk-in-closet en ruimte voor wasmachine en -droger.

Dit alles zal gerealiseerd worden zonder tekort te doen aan het ruimtegevoel in de hal, overloop en kamers op de verdieping. Door de¬†verlaagde plafonds te verwijderen en het dak te isoleren vanaf de buitenkant, kan er extra hoogte gecre√ęerd worden in de verschillende vertrekken.

 

De definitieve indeling van de bovenverdieping is nu klaar. Voor mij is het hierbij altijd van belang dat de ‘lopen’ goed zijn. Dat wil zeggen; de verschillende ruimtes in logische volgorde liggen en makkelijk te bereiken zijn. Hier gaat natuurlijk enig denkwerk aan vooraf. Regelmatig loop ik over de bovenverdieping om de lichtinval, zonnestand en energie te voelen die nodig is voor een prettige indeling.

Natuurlijk is er altijd een extra uitdaging. In dit geval zijn dat de twee dragende muren voor het dak. Een vast gegeven… Om binnen budget te blijven, gaan we deze niet verwijderen of verplaatsen. Wel gaan we de doorgangen verbreden en een doorgang toevoegen voor een Walk-in-closet.

Voor de bredere en nieuwe doorgang(en) moeten er lateien geplaatst worden. Dit gaat met met de nodige precisie; het dak moet tenslotte niet doorbuigen… Ook wordt de bestaande muur een stuk doorgetrokken zodat de doorgang uiteindelijk op de juiste plaats komt.

Er wordt hard gewerkt maar er is altijd ruimte voor humor!

Zodra ik de definitieve tekening voor de begane grond ook klaar heb kunnen we beginnen met de volgende stap(pen)…

Wordt vervolgd…

 

Hoe vaak wij wel niet al niet blaffend ontvangen zijn…

Waarom een blog van studioPEET…

Er komt veel bij kijken om je bedrijf op een goede manier te presenteren. Nou wist ik dat wel van te voren, maar in de praktijk blijkt het toch wel enig organisatietalent te vereisen. Gelukkig heb ik door mijn ervaringen bij WOEFF LifeStyle en mijn werkgevers in het verleden veel geleerd wat ik nu in praktijk kan brengen.

Bijvoorbeeld; in welke media wil je adverteren, hoe wil je vermeld worden, hoe wordt het geheel in beeld gebracht, en natuurlijk niet te vergeten; wat zijn de kosten. Inmiddels ben ik ervan overtuigd dan herkenbaarheid van groot belang is. In de beginperiode van WOEFF LifeStyle hebben wij bewust gekozen voor de naam WOEFF (een combinatie van onze beider achternamen; OFFeringa en van der WErf) Een bijzondere naam die natuurlijk voor veel hilariteit heeft gezorgd. Hoe vaak wij wel niet al blaffend ontvangen zijn….. Dit overigens niet tot ons grote genoegen. Wel heeft de combinatie van de naam, logo en de duidelijke stijl en kleurcombinatie ervoor gezorgd dan we met WOEFF een enorme naamsbekendheid hebben bewerkstelligd en hiermee ook een groot vertrouwen van onze klanten hebben opgebouwd. Een bedrijfsnaam kiezen is naar mijn mening overigens een van de moeilijkste opgaven bij het starten van een eigen bedrijf.

Ook bij studioPEET heb ik gekozen om mijn eigen naam erin te verwerken. Peet is mijn bijnaam, eigenlijk noemt iedereen mij Peet. En daarom wel zo ‘eigenzinnig’ om dit dan ook als bedrijfsnaam te gebruiken. Maar nu, een logo! In samenwerking met Janneke Oosterwijk van MOOiST zijn we tot een mooi ontwerp gekomen. Eenvoudig, eigenzinnig, herkenbaar en praktisch, want het logo is tevens de naam van de site.

De foto’s die gebruikt worden in alle uitingen in de media moeten van perfecte kwaliteit zijn. Hier leg ik de lat erg hoog. Gelukkig hebben wij een fantastische reportage gehad in de Ariadne at Home,¬† Traumwohnen en de Alfred. Voor deze reportages hebben wij samengewerkt met Sabine Burkunk voor de reportage en tekst, met Hans Mossel voor de fotografie voor die reportages en Kristi Jungcurt voor fotografie van mijzelf, Eddie en interieurfoto’s voor verkoopstyling. Zowel Hans als Kristy hebben werkelijk prachtige foto’s gemaakt van ons en ons interieur. Deze foto’s worden dan ook zeer regelmatig gebruikt. De reacties op de interieurs op de foto’s zijn overweldigend. Dit, niet op de laatste plaats, door de wijze waarop het geheel in beeld is gebracht door de fotograaf.

Foto: Hans Mossel www.hansmossel.nl studioPEET

Foto: Hans Mossel
http://www.hansmossel.nl
studioPEET

Foto: Kristi Jungcurt www.kristijungcurt.nl studioPEET

Foto: Kristi Jungcurt
http://www.kristijungcurt.nl
studioPEET

Voor de presentatie van de nieuwe meubels van designbyPEET heb ik Natasja Nienhuis ingeschakeld voor een fotoshoot; locatie Graanfabriek Ulgersmaweg. Zij maakt doorgaans alleen portretfoto’s. Ik vind dat zij prachtige foto’s maakt van met name kinderen. Sinds kort is zij ook officieel begonnen met haar fotografie-studio en het leek mij leuk om haar de uitdaging te geven om stilstaande objecten net zo spannend op beeld te zetten als ‘haar’ kinderen. En dat is gelukt!! Deze foto’s zullen o.a. gebruikt worden in de ALFRED. In de ALFRED komt een interview met mij over studioPEET, en de meubellijn BRICK (zie foto hieronder) en de STONE. Superspannend allemaal, maar aan de foto’s zal het in ieder geval niet liggen!

Foto: Natasja Nienhuis natasjanienhuis.wix.com/natasjanienhuis studioPEET

Foto: Natasja Nienhuis
natasjanienhuis.wix.com/natasjanienhuis
studioPEET

En dan de presentatie op internet. Lastig, als het niet in je systeem zit om met regelmaat je FaceBook, Twitter en de rest van de social media bij te werken. De site is gemaakt door mijn goede vriend Alexander en hij heeft heel goed kunnen vertalen wat mijn intentie was met de site. Het ziet er werkelijk prachtig uit en ben er ook erg trots op. Nu moet ik hem alleen nog up-to-date houden…. Dit zijn allemaal dingen die een beetje buiten mijn comfort-zone liggen, maar ik begin het wel steeds leuker te vinden.

Ook wat betreft mijn blog, want wat wil ik met mijn blog….

Mijn idee is om een kijkje te geven in mijn ‘keuken’. Wat beweegt mij de dingen te doen zoals ik ze doe en wat vind ik interessant op het gebied van wonen en lifestyle. Dus ik zal je op de hoogte houden van projecten, leuke tips, en links die je echt moet bekijken. En, ik sta open voor input! Ik zal met enige regelmaat een poll toevoegen om ook mijn volgers de kans te geven om onderwerpen aan te geven op het gebied van wonen, interieur, en lifestyle en door mij te laten belichten.

Dus heb je een vraag….

eigenzinnig@studiopeet.com of contact mij via de site.

Ik ben benieuwd!

 

 

 

 

 

 

De eerste week…

De Style Sisters kunnen wat mij betreft terugkijken op een geslaagd evenement! Afgelopen zondag was een groot succes en de opkomst was enorm. Er was veel aandacht voor alle bedrijven die zich deze dag presenteerden en er werd heerlijk gegeten van de oosterse specialiteiten en geproefd van de lekkere wijntjes. Ook werden er prachtige kunstwerken gemaakt door kindertjes die, door het mooie weer, heerlijk in de tuin konden spelen en knutselen. Ik zeg…. voor herhaling vatbaar!

In de eerste week na de lancering van studioPEET is er al veel reactie gekomen. Er zijn erg leuke gesprekken geweest en ik heb weer heel veel leuke nieuwe mensen ontmoet. De eerste adviesaanvragen zijn al binnen en hier ben ik natuurlijk erg trots op. Ik ga dan ook vol enthousiasme aan de slag met de eerste plannen.

Het design-label dat valt onder studioPEET; designedbyPEET heeft ook een vliegende start gemaakt. De reacties zijn goed en vooral het enthousiasme over het zitcomfort zijn voor mij heel erg belangrijk. Er zijn inmiddels al enkele bestellingen van zowel de BRICK als de STONE en dat betekent dat we nu officieel in productie zijn, en dat is natuurlijk super!

STONE 4-zits Sofa in stof Linara designbyPEET

STONE 4-zits Sofa in stof Linara
designbyPEET

LoveSeat STONE in stof City Velvet designbyPEET

LoveSeat STONE in stof City Velvet
designbyPEET

BRICK Diner-LoveSeat, Fauteuil en Bench designbyPEET

BRICK Diner-LoveSeat, Fauteuil en Bench
designbyPEET

Ontwerpen liggen alweer op de tekentafel zodat er op korte termijn weer prototypes gemaakt kunnen worden van nieuwe modellen.

Nou lijkt het me leuk als je meedenkt over nieuwe modellen. Wat vind je belangrijk bij een bank?

Vul de onderstaande enquête in en draag bij het ontwerp van de ultieme bank voor in huis!

 

 

studioPEET gaat officieel ‘de lucht’ in!

Nog 1 nachtje slapen en het is zover! studioPEET gaat officieel ‘de lucht’ in!

Na jarenlange ervaring en maandenlange voorbereidingen is het nu tijd voor een nieuw ‘begin’. WOEFF LifeStyle, inmiddels een begrip in Groningen, krijgt een nieuwe ontwerpstudio voor interieuradviezen & -ontwerp. Waar mede-eigenaar Eddie Offeringa van WOEFF LifeStyle zich meer en meer gaat concentreren op de Aziatische markt, ga ik mijn passie volgen en zal ik mij richten op mijn eigen interieuradvies & -ontwerpburo¬†studioPEET, mijn meubel-label¬†design byPeet¬†en geselecteerde items uit binnen en buitenland¬†selected byPEET.

Vanaf morgen is het een feit! Tijdens het Style-Event bij ons in de loods zal ik voor het eerst mijn meubellijn STONE en BRICK presenteren. Heel erg spannend. Tijdens de opbouw de afgelopen dagen zijn er al vele mensen geweest en hebben een glimp opgevangen. Tot nog toe was iedereen zeer enthousiast en er zijn zelfs al enkele bestellingen uit voortgekomen. Ik ben enorm trots!

De verwachting is dat het erg druk zal worden morgen. Iedereen heeft er enorm veel zin in en het wordt een fantastische dag! Het is wel spannend want er gaat natuurlijk altijd van alles mis zo dicht op de deadline. Computers die het begeven, stickers die verkeerd gedrukt worden, sites die nog op het laatste moment moeten worden voltooid en niet te vergeten de gemeente die besluit om juist dit weekend aan de ringweg-weg-werkzaamheden te verrichten……

Gelukkig blijven we wel goed bereikbaar en wordt het mooi weer! Dus onder het genot van een hapje, drankje, zonnetje en in het gezelschap van leuke mensen wordt het een gezellige dag, daar ben ik van overtuigd! Hapjes en drankjes uit de¬†Javaanse cateringbus¬†die buiten geparkeerd staat. De¬†Barbershop¬†Ohlson Medispa,¬†¬†HA Juweliers¬† en vele anderen zullen tijdens het Style Event aanwezig zijn. Ook op het gebied van kleding en is er genoeg te beleven. Er zullen modeshows zijn en ook voor mooie omslagdoeken kun je morgen terecht bij¬†WOEFF LifeStyle.¬†En die mooie witte¬†Audi, daar zou ik nou wel even eens een keer een proefritje mee willen maken….

Tot in de late uurtjes wordt er doorgewerkt om iedereen op zijn plekje te krijgen in de loods. Morgenochtend ben ik ook weer vroeg aanwezig om de laatste puntjes op de I te zetten.

Ik heb er zin in! Wordt vervolgd…..