Wie is PEET

PEET is Petra A. van der Werf, geboren en getogen in Groningen.

9fd8feea-17da-46c1-a7b8-925fcd509295

PEET studioPEET Foto: Hans Mossel

Na mijn studie aan de Hogere Hotelschool ben ik gedurende enkele jaren werkzaam geweest in het welbekende Hotel The Grand in Amsterdam. Na diverse omzwervingen over de hele wereld heb ik gewerkt bij Jan des Bouvrie in Het Arsenaal in Naarden. Ik had de smaak te pakken en bleek eindelijk mijn plek gevonden te hebben.

De stap naar een eigen onderneming was een kleine, zo bleek. Binnen een jaar was de start van mijn eigen bedrijf een feit. Eerst onder de paraplu van Eddie Offeringa in ’t Kerstwinkeltje in de Zwanestraat in het centrum van Groningen. Onder de naam VanderWerf Decoratie & Interieur, startte ik daarna een winkel in de Vennerstraat te Paterswolde.

In 2005 begon ik samen met Eddie WOEFF LifeStyle aan de Ulgersmaweg te Groningen. WOEFF haalde diverse toonaangevende merken naar het noorden en bleek trendsetter op het gebied van wonen. Eigenzinnig & Eigentijds is het motto en tot op de dag van vandaag is dit waar ik voor sta.

Ondertussen heb ik vele interieurs mogen aanpakken. Van grote tot kleinere projecten, en allen met evenveel plezier en liefde gerealiseerd. Soms een ‘Carte Blanche’, soms in nauwe samenwerking met de bewoner(s). Maar ieder interieur past naadloos in het persoonlijk leven van die bewoner(s).

Tevens neem ik woonhuizen onder handen die aan een flinke make-over toe zijn.

HUYS 01: Een oude woonboerderij uit 1905 op het Drentse platteland…

 

HUYS 02: Een woning midden in het centrum van Haren uit 1910…

 

HUYS 03: Een vrijstaande woning uit 1961 in het groene hart van Haren…

 

Ook dit project is tot op het bot gestript en inmiddels volledig op- en uitgebouwd tot een fantastisch gezinshuis.

Alle projecten zijn onderworpen aan een complete make-over. Inmiddels is er ook een HUYS 04 waar momenteel druk geklust wordt.

Met studioPEET concentreer ik mij op het transformeren van een huis tot een eigentijds thuis. Dit betekent dat ik een interieur uniek wil maken. Een interieur met een eigenzinnig&eigentijds karakter.

 

Petra A. van der Wef

PEET